Notiser fra nyhetsverden

Det har vært noen hendelser i landet som har med buss å gjøre. Mann på 40 angrep passasjerer i buss i Trondheim. To kvinner kritisk skadd etter kollisjon mot buss. Billetten økte med 125,6 prosent.

Forrige uke endret AtB i Trøndelag sonesystemet. Fra 800 soner gikk det nå ned til 13 soner. For enkelte ble billetten rimeligere, og for andre noe dyrerer. For Anne Kallset som reiser ofte med buss, så økte prisen med 125,6 prosent over natten. Hun tar bussen til jobb i nabokommunen en snau mil unna. Den kostet tidligere kroner 33, men etter 3. januar økte den til hele 74 kroner. Dette er over dobbelt så dyrt, skriver Adresseavisa.

Mann tatt for å onanere på buss
En mann i 30 årene er tatt inn av Politiet etter at han ble oppservert onanere på en buss og ett kjøpesenter i Hordaland. – Han onanerte på bussen fra Sotra til Bergen, sier vakthavende jurist Alexander Sele til Bergensavisen. Hendelsen fant sted på linje 445 fra Anglevika i Fjell kommune i Bergen. I følge vitne, skal vedkommende ha onanert i over 20 minutter ombord i bussen. Det var vitnet som kontaktet Politiet. Opptak fra bussens overvåkningskamera bekreftet hendelsen.

Angrep passasjerer og sjåfør
En mann i 40 årene angrep lørdag flere passasjerer og bussjåføren ombord i en rutebuss i Trondheim. Mannen skal ha været svært voldelig mot bussjåføren og passasjerer ombord i bussen. Han fiket til flere av passasjerene og tok kvelertak på en av vertene som styrer køen til bussene. Politiet fikk raskt kontroll over situvasjone og mannen ble avhørt søndag, skriver P4.

Fire sendt til sykehus
En buss og to personbiler kolliderte ved Furdalstunnelen i Sogndalsdalen på Riksvei 5 i Sogn og Fjordane søndag. Fire personer ble kjørt til sykehus for behandling, og to ble sendt videre til Haukeland Universitetssykehus med luftambulanse. En av personene satt fastklemt i personbilen etter ulykken og måtte hjelpes løs. De fire som ble sendt til sykehus satte i samme bil. Ingen i bussen kom til skade. Det var Nettbuss sin avgang 09.30 fra Førde mot Sogndal som ble innvolvert i ulykken. Hva som var årsaken er enda ikke kjent. Men det var glatt og stort snødriv på stedet.

Selger Nordvik Last og Buss AS
Nordvik Last og Buss AS ble etablert med MAN som hovedsamarbeidspartner i 1990, og som eget selskap i 1996. Hovedvirksomheten har bestått i kjøp og salg av tyngre kjøretøy, med tilhørende produkter og verkstedtjenester. Nå selger Nordvik Gruppen selskapet, som er lokalisert i Tromsø, Bodø, Glomfjord og Bjerka, og selskapet endrer navn til Team Verksted Nord AS.

 

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.