MAN støtter ishockey-VM

MAN Truck & Bus støtter årets ishockey-VM i Frankrike og Tyskland ved å gi sikker og effektiv transport av lagene med 20 MAN Lion’s Coach turbusser.

Ishockey-VM har valgt Asterix og Obelix som offisielle maskoter på bakgrunn av duoens kjente motto «Ingenting er umulig». På ett område vil de likevel ikke være noe forbilde for spillerne. Normalt tar Asterix og Obelix seg frem ved å gå, men ishockey-spillerne vil derimot reise til og fra kampene i komfortable turbusser med alt av assistent-systemer som skal gi optimal sikkerhet og effektiv transport.

Det tyske landslaget har mottatt den første av bussene. – Dynamikk, teknikk og kraft er nøkkelordene i ishockey. Det samme gjelder bussene, uttalte Björn Loose, leder av marketing hos MAN Truck & Bus, ved overlevering av team-bussen.

Bussene

Kjøretøyene fordeler seg på fire to-akslede 12-meters busser, seks tre-akslede på 13,26 meter og ti tre-akslede på 13,8 meter. Bussene har kapasitet fra 49 til 57 passasjerer, alt etter setearrangementer. Alle turbussene har selvsagt klimaanlegg, kjøkken og toalett. De leveres med MAN-motorer på 440 og 460 hk, MAN TipMatic 12-trinns automatiserte girkasser og EasyStart bakkestarthjelp.

Videre er bussene utstyrt med assistentsystemene Emergency Brake Assist (EBA), Lane Guard System (LPS) og Adaptive Cruise Control (ACC). Noen av bussene har i tillegg MAN Attention Guard, den GPS-styrte cruisekontrollen MAN Efficient Cruise og frirulling, som på MAN-språket heter MAN EfficientRoll.

5. mai skal bussene bringe de svenske og russiske lagene til åpningskampen i Köln, samt de finske og hviterussiske lagene til åpningskampen i Paris. Deretter følger 16 dager hvor mottoet til Asterix og Obelix skal stå i forgrunnen.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.