Største hybridordre til Volvo noen sinne

Volvo sitt datterselskap Nova Bus har fått inn en kjempeordre på neste 500 hybridbusser. Dette er den største enkeltordren på Volvo hybrid teknologi noen sinne.

Volvo har solgt og levert nær 5500 hybridbusser, hvor 4000 er fra merket Volvo og 1500 er levert fra Nova Bus. Dette gjør Volvo til en av de største inne  hybridbusser i verden. Selskapet Nova Bus som er eiet av Volvo leverer rutebusser til Nord Amerika og har nå vunnet en kontrakt i Quebec, Canada.

Kontrakten er for fem år. Det skal totalt leveres 497 busser med Volvo sitt hybridsystem med karosseri fra Nove Bus. Dette er den største kontrakten i både Nova Bus og Volvo Bussar på hybrid teknologi noen sinne. Og i tillegg har det blitt signert en opsjon på inntil 1028 busser til trafikkselskapet i Qubecs ni største provinser.

– Vi er veldig stolte av anerkjennelsen av vårt tilbud i den elektriske busser som ordren betyr, og at dette er den største bestillingen så langt for elektrifiserte kjøretøyer i Volvokonsernet. Ordren er et resultat av det gode forholdet ATUQ, Nova Bus og Volvo Buses har utviklet seg gjennom årene. Volvo Bussars visjon er å støtte byene i overgangen til bærekraftig offentlig transport for å møte utfordringene med luftkvalitet, overbelastning og støy. Det føles veldig inspirerende å være en av Quebecs partnere på denne turen, sier Håkan Agnevall, administrerende direktør for Volvo Buses.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.