Stor rammeavtale for Iveco

Nå vet man selvsagt ikke hva det ender opp med til slutt, men Iveco Bus har undertegnet en rammeavtale med det statlige busselskapet De Lijn i Belgia om å levere inntil 500 elbusser.

I første omgang er det snakk om 65 elektriske leddbusser av typen E-Way med leveransestart 2024. Om hele rammeavtalen blir fulgt, vil leveransen pågå i seks år og resultere i den største flåten av Iveco elbusser noensinne.

Ivecos elbussprogram E-Way leveres i fire lengder, og bussene kan ha både ordinær lading via kontakt eller pantograflading. Selskapet opplever medvind for sine elbusser i disse dager. Nylig har Iveco Bus også fått en bestilling på 150 busser fra det italienske selskapet Busitalia.

Medregnet den ferske rammeavtalen har Iveco Bus nå mottatt bestilling på samlet rundt 2000 elbusser fra 60 kunder i 14 europeiske land.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.