Stor interesse for høstens IAA

Nyttekjøretøyutstillingen IAA Commercial Vehicles har skiftet navn til IAA Transportation. Når messen arrangeres fra 20. til 25. september, forventer arrangøren mer enn 1200 utstillere fra over 40 land.

Det er åpenbart stor interesse for den første IAA etter pandemien. Allerede nå er 97 prosent av utstillerarealet solgt. Årets messe finner sted under mottoet «Mennesker og gods i bevegelse» og fokuserer særlig på klimavennlige konsepter og løsninger» i transportsektoren. Oversatt betyr dette uten tvil batterielektriske og hydrogen-elektriske løsninger, foruten alternative drivstoffer som biogass og fornybar diesel.

Blant årets største utstillere finner vi finner vi globale produsenter som Daimler Truck, Iveco, MAN og Scania. Men med over 1200 utstillere er det uten tvil også en betydelig flora av mindre produsenter, blant annet innenfor buss-sektoren hvor man har kommet mye lengre når det gjelder klimanøytrale løsninger enn når det gjelder lastebiler.

– Vi er selvfølgelig glade for den gode responsen på vårt nye arrangementskonsept, noe som tydelig gjenspeiles i antall påmeldinger. Det faktum at nesten alle utstillerområdene allerede er tildelt på dette tidspunktet og at mange nykommere også har funnet veien til Hannover, viser at etter mer enn to år med restriksjoner på grunn av pandemien vokser forventningen for hver dag, ikke bare for oss, men også for aktører som ønsker å møtes igjen, sier administrerende direktør Jürgen Mindel i den tyske bilprodusentforeningen VDA som er ansvarlig for IAA.

Hjemmesiden til IAA Transportation har alt av informasjoner om messen og er åpen for billettbestilling.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.