Stor bussvekst for Daimler Truck Group

Daimler Truck Group melder om en betydelig økning i salget i 2022, og aller best gikk det for Daimler Buses.

Totalt omsatte gruppen 520.291 nyttekjøretøy i fjor, mot 455.445 i 2021. Dette gir en økning totalt på 14,2 prosent. Men økningen for Daimler Buses, representert med merkene Mercedes-Benz og Setra, var dobbelt så stor, 28,3 prosent. Selskapet omsatte 24.041 busser i fjor, mot 18.730 året før.

Nå gikk det ganske bra for alle selskapene i gruppen, Trucks North America, Mercedes-Benz (lastebiler), Trucks Asia og altså Daimler Buses. Veksten har kommet til tross for fortsatt problemer i leverandørkjeden.

Martin Daum, toppsjef i Daimler Truck Holding AS, uttaler at det har gått bra i 2022, det første året lastebilår og busser har vært skilt ut i et eget selskap. – Dette er en samlet suksess fra hele Daimler Truck-teamet, sier han.

I tillegg til kjøretøyene i Daimler Buses, produserer gruppen også busser under merkenavnene BharatBenz, FUSO og Thomas Built Buses. Her inngår salgstallene til henholdsvis Trucks Asia for de to første og Trucks North Amerika for den siste.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.