Stopper salg av billetter ombord i bussen

Den norske regjeringen har oppfordret til felles dugnad i kampen mot Covid-19 Corona viruset. Dette vil også påvirke kollektivtransporten og flere selskaper setter nå inn strengere tiltak.

Fra og med torsdag 12. mars så blir det ingen kontantbetaling på bussene som kjører i Innlandet. Dette melder Innlandstrafikk på deres hjemmesider.

«Innlandstrafikk har høynet beredskapen og følger utviklingen i spredningen av koronaviruset. Fra og med torsdag 12. mars 2020 innføres følgende restriksjoner på alle bussene som kjøres i regi av Innlandstrafikk:

Ingen kontantbilletter i bussene. I først omgang til og med 14. april 2020.

Vi oppfordrer kundene våre til å betale med mobil; Innlandstrafikk Billett eller Entur.

Reisekort/Innlandskortet kan også benyttes, men ber om at kortene fylles opp i nettbutikken eller på ett av våre salgskontor», skriver Innlandstrafikk.

I tillegg har trikken i Oslo stengt av fremre før for å unngå at trikkefører skal bli utsatt for smitte.

Som passasjer så anbefales det også å unngå de avgangene med flest reisende, som i rushtiden. En avstand på rundt en meter fra sidemann er også i anbefalingene som flere bedrifter har sendt ut.

Over hele landet så øker nå busselskapene sine rengjøringsrutiner og vasker bussene grundig for å unngå smitte. Flere har montert inn antibac dispenser ved dørene og oppfordrer til grundig hygene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.