Statens Vegvesen vant Klarspråkpris

Statens vegvesen gikk helt til topps og kapret regjeringens klarspråkspris 2012. Jubelen sto i taket da prisen ble overrakt av fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud under klarspråkskonferansen i Oslo i går.

– Klarspråksarbeidet er et viktig bidrag til bedre dialog med brukerne. Jeg er glad for at Vegvesenet valgte å satse på klarspråk i 2010, og er selvsagt veldig stolt over at vi allerede nå går av med førsteprisen blant de 60 offentlige organisasjonene som nå jobber med å skrive klarere, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

– Vi kan ikke lene oss tilbake og si at nå er vi ferdige, for vi blir aldri ferdige. Vi vet at klarspråk ikke kan innføres med vedtak alene. Det er vanskelig å få en hel virksomhet til å tenke klarspråk med en gang en ansatt trykker på tastaturet. Det tar tid å endre og utvikle en språkkultur, sa statsråd Rigmor Aasrud under prisutdelingen.

Kommunikasjonsdirektør Sissel Faller tok i mot prisen på vegne av Statens vegvesen.

– Da vi startet prosjektet for tre år siden var ikke organisasjonen vår opptatt av språk. Det er de i dag, sa Faller i takketalen.  – Vi har jobbet godt i hele etaten, men arbeidet fortsetter. Denne prisen inspirerer oss til å fortsette det gode arbeidet vi har startet opp. Vi skal bli enda klarere og tydeligere i framtida.

Fra jurybegrunnelsen kan vi lese at «Årets vinner har arbeidet systematisk med klarspråk gjennom flere år og har vist imponerende gjennomføringsevne. Klarspråksarbeidet er solid forankret på alle nivåer i organisasjonen, og vinneren har klart å integrere klarspråksarbeidet i den daglige driften på en forbilledlig måte (…)

Vinneren har et svært godt nettsted med tydelige faner og innhold som er systematisert etter brukernes behov. Nettstedet er et av landets mest brukte og har 13,5 millioner besøk i året. Årets vinner er en viktig samfunnsaktør med mange brukergrupper, deriblant mange unge som gjør sin første erfaring med staten i møte med dette statsorganet.»

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.