Rolig start på året

12A580Registreringsstatistikken for busser de to første månedene er klare. Setra og Scania har registrert flest busser i klasse II og III.

Det har ikke vært noen anbudsoppstart som har gitt store løft på registreringsstatistikken til nå i år. Totalt er det registrert bare 28 busser i alle klasser over 17 seter, mot 187 samme periode i 2012. Men salg av klasse III busser går som normalt. Her har Setra tatt en god ledelse med hele 5 nyregistrerte busser og en rekke leveranser fremover.

I klasse II så ligger Scania på topp og vil nok lede godt gjennom hele året, da de skal levere en god del klasse II busser dette året. Til nå i år har Scania fått registrert 6 busser i klasse II, mot 8 på samme tid i 2012.

I klasse I, bybusser er det heller nitrist. Her er det kun regisrtert 3 busser, mot 90 på samme tid i 2012. Dette er et klart resultat av at det ikke har vært noen anbudsoppstart i denne perioden. Men vi vil ikke se så store registreringstall som de siste årene, da dette er et relativt rolig år. Antall anbudsbusser i år vil ligge på i underkant av 600 busser når vi teller opp på slutten av året.

Klasse I pr. 1. mars:

– Mercedes-Benz: 2 stk
– Iveco: 1 stk

Klasse II pr. 1. mars:

– Scania: 6 stk
– Volvo: 4 stk
– Mercedes-Benz: 2 stk
– Iveco: 1 stk

Klasse III pr. 1. mars:

– Setra: 5 stk
– Volvo: 3 stk
– Mercedes-Benz: 1 stk
– Irizar: 1 stk
– Iveco: 1 stk
– MAN: 1 stk

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.