Bussvelt ved Dombås – sjåføren sovnet

Ved fire tiden i natt kjørte Lavprisekspressen mellom Oslo og Trondheim av veien like sør for Dombås på E6. Ombord i bussen var det 20 passasjasjerer. Ni ble sendt til sykehus etter utforkjøringen. Sjåføren skal ha sovnet like før utforkjøringen.

En Setra dobbeldekker fra selskapet Lavprisekspressen kjørte i natt av veien like sør for Dombås på E6. Bussen var på vei fra Oslo til Trondheim med 20 passasjerer ombord. Ni av disse ble sendt til sykehus, men ingen med alvorlige skader. En kvinne ble sittende fastklemt i over en time. De øvrige av passasjerene ble sendt til et hotell like ved frem til ny transport var på plass.

Politiet har nå fått snakket med sjåføren. Sjåføren er preget av situvasjonen, men kom ellers uskadd fra hendelsen. Han innrømmer overnfor politiet at han sovnet bak rattet. Han har dermed blitt fratatt førerkortet og kan vente seg en anmeldelse.

Det er tydellig at bussen har kommet utenfor veibanen på høyre side og lagt seg over på høyre side. Skadeomfanget på bussen er enda ukjent, men det ble i morgentimene arbeidet med å berge opp bussen. E6 er stengt ved ulykkesstedet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.