Startskuddet har gått for BUS2BUS i Berlin

Den nye bussmessen BUS2BUS åpnet i dag for første gang sine dører i Berlin. Denne uken er bussbransjen invitert til den tyske hovedstaden for å se på eksisterende og fremtidige produkter og innovative løsninger tilknyttet bussbransjen. Bussprodusenter, leverandører, politikere, besøkere og presse fra hele Europa er tilstede under den første Bus2bus-messen i Berlin. 

Vi må gå noen år tilbake i tid for å finnes forrige bussmesse som hadde premiere i Europa. BUS2BUS ble arrangert i Messe Berlin, passende nok rett ved siden av byens bussterminal. Volvo, Scania, Mercedes-Benz, VDL og MAN er på plass under messen. Det er ingen nyheter av større grad på messen, men MAN stiller med en 18 meters Lion City. Førsteinntrykket av messen er at den er veldig liten, noe Volvo understreker med å kun stille ut en bussmodell i monter.  Det tar bare noen minutter å gå igjennom messeområdet, men messen er i en startfase, og den fokuserer på å være et bindeledd mellom publikum og beslutningstakere.

Det ble holdt flere interessante foredrag allerede åpningsdagen av messen. Kollektivbransjen er i kraftig vekst i takt med befolkningsvekst, men vokser kollektivtrafikk raskt nok? Det finnes i dag flere gode alternativer til å benytte seg av kollektivtransport. Hvorfor skal man stå å vente på en full buss som ikke kommer, når det er mye enklere å logge seg på en app, bestille en bil, og bli fraktet fra a til b? Det finnes forskere der ute som ønsker å optimalisere kollektivtrafikken og bussbransjen til det maskimale, og under kort tid. Vi står fremfor en spennende tid i møte med mange nye prosjekter som både vil feile, og ble suksessrike.