Solid-State batteriproduksjon i gang i Kina

Kina sin første fabrikk for Solid-State batterier har startet produksjonen i byen Kunshan i østlige deler av landet.Qing Tao Energy Development har inverstert over 1 milliard yuan og sier de har kundene klare.

Qing Tao Energy Development sier kundene er klare nå når de starter opp produksjonen av Solid-State batterier. Til nå har fabrikken produsert og levert batterier til spesial utstyrt og elektrinikk, men de nye kundene er produsenter av elektriske kjøretøyer. Planen er å kunne levere batterier til kjøretøyer fra 2020.

Produksjonskapasiteten er på 0.1 GWh av Solid-State batterier per år med en energikapasitet på over 400Wh/kg til å begynne med. Planen er så å øke produksjonen opp til 0.7 GWh innen to år.

Qing Tao Energy Development ble ettablert i 2014 av Nan Cewen som har sin bakgrunn fra Chinese Academy of Sciences. Han fikk med seg flere dyktige medarbeider fra Tsinghua Universitet. Hvem av kjøretøyprodusentene som nå kan få kjøpe batteriene fra fabrikken er ikke enda klart, men Cewen sier at både Volkswagen, Toyota og nykommeren Dyson etterspør Solid-State teknologien til sine kjøretøy.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.