Electrovaya skal produsere batterier med lang levetid

Electrovaya har nettopp signert en kontrakt på 3.8 millioner dollar med Sustainable Development Technology Canada for å utvikle sikre og langvarige batterier for busser og kommersielle kjøretøy.

– Vi er glade for at SDTV støtter våre aktiviteter i den raskt voksene flåten med elektriske kjøretøy, hvor høyytelses batterier er nødvendig for å møte de økende operasjonelle- og sikkerhetskravene, sier Dr. Raj Das Gupta hos Electrivaya.

– Valget av Electrovaya for denne kontraktet er en sterk godkjenning på vår batteriteknologi, sier han videre.

Elektriske busser og kommersielle kjøretøy må være i trafikk i lange perioder hver eneste dag, og det krever batterier som kan fungere under varierende kjøreprogram og balastninger. Den lange arbeidssyklusen for disse kjøretøyene har likheter med mild hybrid kjøretøy MHEV, som Electrovaya har utviklet litiumionbatterier til. Batteriene driver et økende antall MHEVer og autonome kjøretøy som benyttes av mange bedrifter.

To bussprodusenter har også knyttet seg til Electrovaya som medlemmer for SDTC finansierte prosjektet. En av dem er en raskt voksende europeisk bussleverandør med flere fabrikker verden over. Det andre selskapet er basert i Nord-Amerika og har omfattende relasjoner på den amerikanske og canadiske markedet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.