To av 950 Citaroer er nå levert

To er levert, nå gjenstår bare 948 stykker. Mercedes-Benz er i gang med en av deres aller største leveranser. Bussene leveres til BVG i Berlin.

Daimler Buses leverer de første Mercedes-Benz Citaro som en del av en stor ordre, faktisk den største enkelt ordre i Tyskland. Bussene er Citaro av 12 meter og 18 meter. 20 av bussene skal leveres nå i 2018 og så kommer de andre fortløpende i tiden fremover.

– Vi er stolte over den til nå største ordren på vår best selger buss. Og jeg er sikker på at passasjerene vil sette stor pris på våre busser. De er utstyrt med soneinndelt klimaanlegg, en rekke USB ladepunkter og store skjermer med informasjon. Passasjerer med nedsatt bevegelsesmuligheter vil lett oppdage de store områdene satt av til rullestoler, tydelige og velplasserte håndtak og områder ved dørene i kontrastfarger, sier Rüdiger Kappel fra Mercedes-Benz Tyskland.

– Som bussjåfør vil en sette pris på de utvendige kamereaer som oppdager sykkelister og gående i det bussen skal til å svinge. Egen, seperat klimaanlegg og et interiør med LED belysning og kameraovervåkning for tryggheten, fortsetter han.

Over de neste årene skal de resterende 948 bussene leveres. Over 600 leddbusser og 350 12 meter busser steg for steg. Bussene har Euro VI (Euro6) motorer og automatgir. I samme bestilling er det også 15 full elektriske eCitaro for levering i første kvartall av 2019.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.