Solaris vant pris for deres fokus på elektromobilitet

Under den internasjonale konferansen Global e-Mobility Forum ble Solaris kåret til vinner av Electromobility Leader-Prisen for deres bidrag til nullutslippstransport i Polen.

«Electromobility Leader-Prisen er veldig viktig for Solaris, fordi den setter pris på oss i området som er viktigst for selskapet – for våre prestasjoner innen elektromobilitet», sa Javier Callaja, administrerende direktør hos Solaris Bus & Coach.

«En virkelig endring i kollektivtransport med buss skjer rett foran øynene våre. Og det at vi har en betydelig andel i denne prosessen, er den største belønningen for oss. For min del kan jeg love at vi absolutt ikke vil hvile på laurbærene og vil fortsette å utvikle vår portefølje av nullutslippsbusser. Målet vårt i dag er et – og det er reduksjon av utslipp i bytransport. Vi håper at dette snart vil være målet for hele Europa», la Javier Calleja til.

Solaris har vært ledende bussleverandør i Polen nå i over 16 år. Mange byer skifter nå ut deres eldre busser med nullutslippsbusser og Solaris er med på dette skiftet. Over 75 prosent av alle nullutslippsbussene i Polen er i dag Solaris busser.

Under konferansen viste Solaris frem dere Urbino 12 Electric som vant prisen Bus of the Year i 2017. Bussen som ble utstilt har en batteripakke på 200 kWh og kan lades via pantograf på taket. Til daglig er bussen i trafikk for selskapet MZA som holder til i den polske hovedstaden Warszawa.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.