Gulvvarme årsaken til brann – må bygge om alle bussene

Det var en feil på bussens gulvvarme som var årsaken til brannen i en Van Hool ExquiCity ved Heimdal i Trondheim sist uke. Nå skal alle metrobussene bygges om.

Det er Adressa som melder om at det var gulvvarmen i bussen som var årsaken til brannen i Van Hool ExquiCity 24 meter dobbelleddbuss, kjent som Metrobuss.

I følge Frode Myre hos importøren Busnord så er de ganske sikker på at brannen startet i de elektriske ledningene til gulvvarmen.

Nå skal alle metrobussene fra Van Hool bygges om og frem til da vil de kjøre uten gulvvarme. Det må i tillegg gjøres endringer ved alle dørene.

I følge Myre er dette en garantisak som Van Hool må bære kostnadene for.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.