Solaris tar sjåførenes og passasjerenes sikkerhet på alvor

I 2014 ble en ny for forbedret utgave av Solaris Urbino lansert. Denne modellen, som det nå triller en god del av i Norge, har forsterket sikkerhet rundt førerplassen og tilferdstiller UNECE R29 krav til styrke i fronten.

– Under utvikingen av den nye bussmodellen så brukte vi mye tid og ingeniørkunnskaper på å utvikle en trygg arbeidsplass. Her ble det gjort simuleringer, tester og designforslag for å kunne møte de strenge kravene som ligger i UNECE R29 og R66, forteller Sverre Skaar i en mail til Bussmagasinet.

UNECE R29 er et krav som er utviklet og skrevet ned for lastebilhytter. Her gjøres det tester med pendelarm og vekt som treffer lastebilhytten i en gitt hastighet. Dette er ikke et krav som er gjeldene for bussprodusenter, men Mercedes-Benz har fått sin siste utgave av Citaro godkjent i henhold til UNECE R29, og det samme har Solaris gjort med sin siste versjon av Urbino som kom på markedet i 2014.

– Takket være nøysomelig arbeid har vi klart å bygge en førerplass som er både lett, holdbart og trygg struktur. Forsterket A-stolpe, ekstra styrke i lavere del av fronten og en robust støtfanger, skriver han videre.

I tillegg til å tilferdstille UNECE R29 i styrke ved førerplassen, så er takkonstruksjonen forsterket for å tilferdstille R66 kravene ved rundvelt. Dette er også et krav som ikke gjelder klasse I busser, men Solaris har valgt å også følge dette lovverket på deres bybusser for å også gi passasjerene den beste sikkerheten.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.