Solaris med Conti-kontroll av dekktrykket

Continentals system for overvåkning av dekktrykk ContiPressureCheck har blitt godkjent for bruk av den polske bussprodusenten Solaris.

Firmaet er en av de ledende produsentene av bybusser, regionbusser og spesialbusser, og vil ha ContiPressureCheck som originalutstyr på bussene de produserer.

– Vi er svært fornøyde med å kunne kunngjøre den positive vurderingen vårt ContiPressureCheck-system har fått fra denne produsenten. Avtalen bekrefter at dette systemet er en optimal løsning for busselskaper som vil kontrollere kvaliteten og tilstanden til sine busser, samtidig som det forbedrer reisekomforten og sikkerheten til passasjerene om bord , sier Hartwig Kühn, Leder for ContiPressureCheck hos Continental Hanover.

Hele serien av Solaris busser er nå utviklet for å integrere ContiPressureCheck som standard. De nødvendige kabler og tilkoblinger er integrert på fabrikken i alle biler, mens trykk- og temperaturverdier målt i dekkene kan vises direkte i bilens dashbord. Hvis ContiPressureCheck systemet bestilles som ekstrautstyr dekksensorer og Sentral kontrollenhet (CCU) er også inkludert ved levering. Men disse komponentene kan også lett ettermonteres på et senere tidspunkt.
Fra begynnelsen av inneværende måned har Solaris begynt å levere de første 60 bybussene utstyrt med ContiPressureCheck til en kunde basert i Krakow.

ContiPressureCheck-systemet bruker sensorer inni dekket til å måle både dekktrykk og temperatur inni dekket i sanntid. Dataene sendes kontinuerlig og vises til sjåføren via et display. Hvis dekktrykket avviker fra den nåværende spesifiserte verdien, advarer ContiPressureCheck sjåføren umiddelbart. Deretter kan det iverksettes tiltak til å avrette situasjonen og få lufttrykket i dekket tilbake til normalt nivå.
På denne måten bidrar systemet til å redusere drivstofforbruk og dekkslitasje i tillegg til å øke kjørelengden til dekkene. Effektiviteten til bussene kan dermed oppgraderes, driftskostnader kan reduseres, og miljøpåvirkningen kan reduseres takket være lavere CO2-utslipp og lengre levetid til dekkene. I tillegg er ContiPressureCheck et verdifullt tillegg til passasjersikkerhet.

ContiPressureCheck er raskt og enkelt å installere og kan ogs legges til ved fremtidige dekkskifter. Det er kompatibelt med forskjellige telematiske systemer, som gjør at data om dekktrykk og -temperatur kan vises i et integrert display i tillegg til via det telematiske nettverket. På denne måten kan innsamlede data nedlastes til en ekstern enhet, som gjør dekkadministrasjon av vognparken enklere.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.