Solaris leverer fem fullelektriske busser til Frankfurt

Solaris Bus & Coach S.A. har nettopp signert kontrakt med busselskapet In Der City Bus i Frankfurt am Main for levering av fem Solaris Urbino 12 Electric.

Bare få dager etter at fire fullelektriske busser av merke Solaris er levert til Oslo, så skriver fabrikken ny kontrakt på leveranse av fem Urbino 12 Electric til den tyske byen Frankfurt am Main.

Det er selskapet In der City Bus som har bestilt de fem bussene. Det er 12 meter lange bybusser med kapasitet på hele 70 passasjerer, hvorav 28 av dem kan sitte.

Batteriene har en kapasitet på hele 240 kWh og vil lades med «over-natten-lading» levert av Medcom. Bussene blir levert i løpet av vår/sommer 2018.

Solaris Urbino 12 Electric vant prisen «Bus of the Year 2017» av den internasjonale bussjuryen, hvor Bussmagasinet er et av medlemmene. Juryen består av fagjournalister fra over 23 land og årlig avholdes det testuke hvor busser blir bedømmet etter en rekke kriterier.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.