Solaris leverer busser til Nederland

Solaris Bus & Coach S.A. har akkurat undertegnet kontrakt på 40 Urbino 10 busser til Nederland. Med dette er Solaris inne i enda ett Europeisk land.

Den 18 meter lange leddbussen fra Solaris passer godt inn i flåten til Connexxion med lokalprodusert moderne drivlinje fra DAF/Paccar som møter de strenge utslippsgravene til Euro VI.

De 40 leddbussene er utstyrt med ZF 6AP automatisk girkasse som vil gi sjåførene en behagelig arbeidsdag i Amstelland-Merlanden i Nederland.

Bussene som er 18 meter lange er registert for 140 passasjerer. 46 sitteplasser og resten ståplasser. Bussen her en dørløsning 2+2+2+0.

Bussene skal leveres i 2018.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.