Skal bare produsere elektriske nyttekjøretøy

En liten historie fra «Over there». Det kanadiske selskapet Lion Electric Company med base i Quebec har nettopp foretatt offisiell åpning av sin nye fabrikk i Joliet i Illinois i USA. Her skal det bare produseres mellomtunge og tunge elektriske nyttekjøretøy.

Fabrikken er på 83.000 kvadratmeter og blir beskrevet som den største av sitt slag i USA. – Vi ønsker å ligge i front når det gjelder å revitalisere transporten i Midtvesten gjennom å medvirke til å redusere karbonutslippene og gi økt bærekraft, sier Marc Bédard som er toppsjef og grunnlegger av Lion Electric.

Under åpningsseremonien fikk gjestene også prototypen på den nye LionD elektriske skolebussen som kommer i produksjon senere i år.

Selskapet opplyser at man vil ha en produksjonskapasitet på 2500 elektriske skolebusser mot slutten av året. Maksimal kapasitet vil etter hvert komme opp i 20.000 elektriske nyttekjøretøy i året, fordelt på lastebiler og busser.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.