Sikkerheten for sjåføren må økes

– NHO Transport må få bransjen til å snakke sammen om løsninger som kan øke sikkerheten for sjåførene, sier administrerende direktør hos Nor-Way Bussekspress, Bjørn Ragnar Østbye til TV2.

– Det er verken tid eller sted å snakke om sikkerheten, men vi vil i morgen ta kontakt med NHO Transport for å diskutere bedre sikkerhet for våre mange sjåfører, sier han til TV2. Han mener dette må løftes på et høyere nivå og få hele bransjen med for finne løsninger som kan gjør hverdagen for sjåførene trygg.

Allerede få timer etter den tragiske nyheten så kom det god løsninger for å trygge sjåførenes hverdag.

– Etter dette blir vel sjåførene utstyrt med pepperspray og andre remedier for å sikre passasjerer og seg selv når det er rabiate personer ombord, skriver en av følgerene på Facebook. Dette vil kunne hindre ran eller kapring om bord.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.