– Vil ikke sitte i bur

DSC_0572Flere har tatt til orde for å få øket sikkerheten for bussjåførene. Sjåførene selv ønsker ikke å sitte bak skuddsikre glass i ekspressbussene.

NHO Transport vil i dag få henvendelse fra administrerende direktør Bjørn Ragnar Østbye hos Nor-Way Bussekspress. Det er nå på tide at bussbransjen igjen diskuterer sikkerheten for bussjåførene. Men sjåførene selv vil ikke sitte bak skuddsikre glass i ekspressbussene.

Da kan kamera og ransalarm direkte koblet opp til politiet være en løsning.

– Vi kan ikke tenke oss at det er noen løsning for eksempel at vi sjåfører skal sitte skjermet inne i et bur. Da ville vi ha dårligere mulighet til å avverge situasjoner som måtte oppstå bak oss, sier Tor Einar og Håkon på Telemarkekspressen til Dagbladet.

De er klare på at det ikke nytter å være bussjåfør om de skal føle frykt når de kjører buss.

– Da måtte jeg finne meg et annet yrke på dagen, sier den tidligere trailersjåføren som sa at han «aldri» skulle kjøre buss til Dagbladet.

Kristoffer Kvame hos JVB sier at bussen av merke Scania Omniexpress ikke hadde montert overvåkningskamera.

Flere sjåfører sier at overvåkningskamera har avverget flere farlige situasjoner da gjerningsmennene har oppdaget at de blir filmet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.