Scaniadag på Jessheim 

Rundt 40 busskunder fra hele landet fikk i dag siste nytt fra teknisk team hos Norsk Scania og mulighet for å prøvekjøre busser. 

Tre gassbusser og en turist/ekspressbuss ble flittig prøvekjørt av nær 40 folk fra bussbransjen. I tillegg fikk de god informasjon om tekniske løsninger og fremtiden for Scania busser. 

De ulike drivstoffalternativene og elektrisk fremtid har stor fokus nå. Elektriske busser er aktuelt her i Norge, som resten av verden og Scania er i full gang med utprøving. Men enn så lenge holdes kortene tett til brøstet. Eneste som er offentlig er at ting skjer fort, også på rene batteribusser. 

Gassbusser ser vi mer og mer av i Norge. Derfor var tre av fire busser på denne bursdagen drevet frem av biogass. 

Saken oppdateres 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.