Scania starter salg av busser i India

scaniaindiaNår Busworld India i Mumbai åpner portene den 1. februar gjør Scania for første gang entré på det indiske bussmarkedet. Da lanseres Scania Metrolink, som er en helt ny buss-serie for linje- og turisttrafikk. Busser for det indiske markedet vil produseres ved Scanias industrianlegg i Bengaluru.

Scania har vært representert på det indiske markedet siden 2007, da et partnerskap ble innledet med Larsen & Toubro (L & T) for salg av lastebiler til gruveindustrien. I 2011 etablerte Scania et eget selskap i India for å øke sin tilstedeværelse i flere segmenter av det indiske kommersielle bilmarkedet, og mot slutten av 2012 ble en lastebilserie lansert.
I 2012 startet også byggingen av et industrianlegg – Scania Regional Product Centre – i et industriområde ca 40 km øst for hovedstaden i delstaten Karnataka Bengaluru. Totalt vil om lag 300 millioner investeres i anlegget, som også blir sentrum for selskapets virksomhet i lndia.
Den industerielle virksomheten kommer til å bestå av sluttmontering av lastebil- og busschassiser samt påbygging og utrustning av komplette kjøretøy. På samme tomt bygges også hovedkontoret for Scanias indiske selskap med tilhørende serviceverksted samt sentrallager for reservedeler.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.