Scania leverer busser til Boreal

Boreal Buss AS valgte Scania som leverandør av bussmateriell til anbudet med Agder Kollektivtrafikk AS.

Kontrakten Boreal Buss AS har inngått med Agder Kollektivtrafikk AS om drift av busstjenester i Kristiansandsområdet omfatter kommunene Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Søgne, Songdalen og Vennesla omfatter ca. 140 busser. Totalt har Scania mottatt ordre fra Boreal på 230 busser i år og har 170 busser i drift hos Boreal. I tillegg til Norsk Scania AS så skal Solaris Norge AS levere fem elektriske busser av typen Solaris Urbino 12 elektrik.

– Vi er veldig glade for at Boreal har vist oss tillit og valgt Scania som leverandør. Dette er Norsk Scania AS største bussordre, gjennom tidene, noe vi er stolte av. Leveransen gjelder ikke bare bussmateriell, men også vårt reparasjon- og vedlikeholdsprogram, Fleet Care, sier Scanias avdelingsleder på buss, Olav Dårflot.

Bussmateriellet som skal leveres av Norsk Scania AS er:
– Scania CityWide LE Surburban hybrid
– Scania CityWide LE Surburban
– Scania Higer A30

Bussene leveres i forskjellige lengder, akselkonfigurasjoner og utstyrt etter kundens og oppdragsgiver behov på de forskjellige rutene. Samtlige busser skal være levert innen 28. juni 2018, og skal være i drift fra 1. juli 2018.

– Dette er en milepel for Scanias miljøsatsing. Bussene skal i tillegg til å benytte ordinær autodiesel, kunne benytte Biodiesel. 70 av bussene leveres med Scanias hybridløsning, som gjør dette til Scanias største enkeltleveranse av hybridløsning, sier administrerende direktør i Scania, Frode Neteland, og tilføyer;

– Vi ser frem til oppstart og vil gjøre vårt ytterste for at busskundene skal få en positiv opplevelse ved å reise kollektivt.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.