Scania klatrer på salgsstatistikken

Begge de to svenske bussprodusentene har hatt et relativt bra år i 2015, men for Scania har veksten vært størst. Og den fortsetter også i år.

– Vi er veldig fornøyde etter å ha telt opp antall registrerte Scania-busser i 2015, sier Olav Dårflot hos Norsk Scania. Han kan se tilbake på et år hvor det ble levert hele 172 nye Scania-busser til noske kunder.

Scania Citywide LE 4x2, Hybrid bus Koblenz, Germany Photo: Ramon Wink 2014
Scania Citywide LE 4×2, Hybrid bus
Koblenz, Germany
Photo: Ramon Wink 2014

Av de totalt 172 bussene er hele 144 av disse klasse 1 busser inkludert laventrè. 108 er klasse II busser, mens 20 er tur- / ekspressbusser i klasse III.

– Når vi så deler opp landet, så ser vi at vi dominerer markedet i Nord og Vest. Her er vi markedsledere, mens vi totaltsett i Norge er like bak Volvo, sier han.

Kun 19 busser skiller de to svenske merkene. Volvo har i følge statistikken for 2015 levert 191 busser i alle tre klassene. MAN har levert 92 busser.

2016 vil være året hvor Norsk Scania topper deres historie med størst leveranse noen sinne. De vil slå rekorden fra 2015 og dermed levere godt over 172 busser.

Rekordår i 2016
– Vi vet allerede at dette blir et godt år for Norsk Scania. Det totale antallet er ikke helt klart, men vi kommer til å levere godt over 172 busser, forteller en godt fornøyd bussjef.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.