Satser i et tøft marked

Inge Victor Olsen fra Grimstad satser for fullt på flybuss mellom Arendal – Grimstad og Kristiansand Lufthavn. Mandag gikk den første avgangen fra Arendal og nå håper han at befolkningen benytter seg av tilbudet.

«Jeg er helt avhendig av å tjene penger på dette. Men jeg vet at markedet finnes. Flere har kommet til meg og mer eller mindre bedt meg om å satse,» sier Inge Victor Olsen i selskaper Globeorbit100 AS.

Det er ikke helt uten grunn at Olsen nettopp har valgt mandagen under Arendalsuka som oppstartesdag. Det er nemlig da hele den politiske eliten i Norge samles i sørlandsbyen og behovet for en god bussforbindelse mellom flyplassen og Arendal er stor. Dette vil danne et godt grunnlaget for den videre driften.

«Jeg fikk raskt godkjent søknaden for konsesjon på ruten og bussene hadde jeg allerede. Det eneste som dette prosjektet har kostet meg sålangt er bokstavene bak på bussen,» sier Olsen med et smil.

Han har stor tro på konseptet og ønsker å dekke de mange hullene som dagens flybusstilbud fra Arendal har. En facebook side med over 14.000 medlemmer har etterspurt et bedre tilbud mellom byene i Aust-Agder og flyplassen utenfor Kristiansand. Nå er dette tilbudet på plass og det er opp til befolkningen å benytte seg av det.

Olsen har allerede fått opp en ryddig og grei nettside med både avgangstider og priser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.