Sanntid også i Nordland

– Dette betyr at passasjerene får oppdatert informasjon om når bussen eller båten går.

Det sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp). Denne uka vedtok fylkesrådet i Nordland å skaffe et sanntidssystem for kollektivtransporten i Nordland.

Hever kundeopplevelsen
– Dette systemet vil helt klart gi passasjerene en bedre reiseopplevelse. De vil få oppdatert informasjon over når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia. I tillegg vil de kunne se om det er noen forsinkelser, forteller samferdselsråden.

– Jeg tror at når passasjerene våre får vite faktisk avgangstid eller om det er forsinkelser, vil dette gi høyere kundetilfredshet. Kanskje flere vil velge kollektivt til og med, sier Nordlund.

Mo, Bodø og Narvik
Først ut vil bybussene på Mo, i Bodø og Narvik være. I tillegg blir det gjennomført pilotprosjekt på ferjesambandene Nesna-Levang og Moskenes-Værøy-Røst og Bodø, samt hurtigbåten Nex 1 som går mellom Helgeland og Bodø.

Systemet sanntid vil være i drift i slutten av 2017.

Tilgjengelig overalt
Sanntid vil bli tilgjengelig på mobil, utvalgte holdeplasser og kaier, på bussen og i reiseplanleggeren på 177nordland.no.

Fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund, Foto: Berit Stensland

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.