Kristiansand uten flybuss

Fædrelandsvennen melder om at flybusstilbudet mellom Kristiansand sentrum og Kjevik Flyplass forsvinner fra 8. januar 2017. Ingen står foreløpig klar til å overta etter at Haga Buss Kristiansand kutter denne kjøringen.

Haga Buss Kristiansand med driver Rajinder Singh Rihal har kjørt flybuss mellom Kristiansand sentrum og Kjevik flyplass nær seks år helt uten støtte. Selskapet har sin faste holdeplass i Vestre Strandgate i Kristiansand, men fra 8. januar er det helt slutt på flybussen.

Vest-Agder fylkeskommune har laget en rapport som viser at det vil koste fylkeskommunen mellom 2.5 til 4 millioner kroner årlig om flybussen skulle vært en del av det offentlige rutenettet.

– Vest-Agder fylkeskommune har som politikk å støtte tilbringertjeneste til tog fremfor fly, sier han til fvn.no.

Rajinder Singh Rihal hos Haga Buss Kristiansand vil kjøre ut kontraktstiden som er 8. januar.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.