Saga Tenix er leverandør til OsloBuss

Saga Tenix og OsloBuss har inngått en avtale om å installere flere Tenix-komponenter og løsninger for å overvåke deres elektriske busser.

Bussene er i produksjon, og alt utstyr vil bli montert lokalt på Oslo.

«Samarbeidet mellom Saga Tenix og OsloBuss går tilbake til 2013, og vi er veldig glade for å fortsette dette og utvide avtalen til å inkludere våre elektriske bussløsninger», sier Daglig leder i Saga Tenix – Robert Eriksen Jacobsen.

«I 2013 utviklet Saga Tenix en unik sanntidsløsning for OsloBuss passasjerer som reiser til og fra Ikea på Foruset i Oslo. Det var et innovativt prosjekt på den tiden, og med elektrifisering av bussflåten deres er det spennende å fortsette å den digitale reisen sammen med OlsoBuss», sier Jacobsen.

Bussene vil være utstyrt med Tenix Vehicle Gateway, sensortellingssensorer, multimodal antenne, FMS-kontakter og ekstra kabler og ledninger. Løsninger som skal brukes er Tenix Fleet, inkludert flere underprodukter, og Tenix Charging Station Management System.

Med denne siste leveransen fortsetter Saga Tenix å utvide sine produkter og løsninger i Norge.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.