Nova Bus med avtale om opptil 600 busser til Chicago

Nova Bus, et datterselskap av Volvo Buses, en av de ledende produsenten av bybusser i Nord-Amerika, har bekreftet at Chicago Transit Board har godkjent kjøpet av 600 nye busser fra Nova Bus. Bussene vil settes i trafikk hos Chicago Transit Authority (CTA) – som er det nest største offentlige kollektivselskapet i USA. CTA driver kollektivtransport i Chicago og 35 omkringliggende forsteder. Denne kontrakten er med å modernisere bussparken og dermed kunne tilby bedre service til kundene og redusere vedlikeholdskostnader.

Beslutningen innebærer at det kjøpes minst 100 busser, med mulighet til å kjøpe ytterligere 500 busser. Det betyr at CTA kan fortsette å tilby en sikker og pålitelig service og gradvis erstatte de eldste bussene i bussflåten fremover. CTA forventer at de første prototypene kommer i løpet av de kommende månedene, og at de første leveransene vil finne sted tidlig i 2022.

“Vi er stolte over å fortsette å levere transportløsninger til Chicago, som har vært vår partner i lang tid. Dette er våre bransjeledende LFS-busser som sikrer løsninger med høy kapasitet, ”sier Martin Larose, visepresident og daglig leder i Nova Bus.

«Ettersom kollektivtransportbedrifter nå fortsetter å transportere mennesker i sosialt viktige posisjoner og bidra til gjenoppbygging av samfunnets økonomi, vil vi levere løsninger, og vi er takknemlige for at vi igjen har fått CTAs tillit.

“Vi er veldig glade for at Nova Bus har fått denne viktige kontrakten, og vi gratulerer dem med denne enestående prestasjonen. Dette er nok en anerkjennelse av Québecs ekspertise og ekspertise innen transportfeltet. Québec er verdensledende innen bærekraftige transportløsninger, og vi fortsetter å støtte Nova Bus aktivt i deres arbeid, sier Martine Hébert, representant for Québec.

«Denne beslutningen fra en fornøyd kunde er nok et stort skritt fremover for Nova Bus og for regionens transportklynge,» sa Garry Douglas, president for North Country Chamber of Commerce.

«En ordre på opptil 600 busser ville være ekstraordinær for alle byer, men den sender en spesielt kraftig melding over hele Nord-Amerika når en stor eksisterende kunde som Chicago velger Nova Bus igjen. Dette er en stor anerkjennelse for Nova Bus sin virksomhet i Plattsburgh og også for selskapets leverandører og kompetente ansatte. Det er virkelig noe vi alle kan være stolte av. ”

CTAs bussystem består av 140 linjer og det gjøres mer enn 25.000 reiser daglig. Nesten 12 000 bussholdeplasser betjenes i hele Chicago-området. CTAs busslinjer betjener lokalsamfunn lokalt, transporterer mennesker over hele byen og tilbyr også flere ekspresstjenester.

De nye LFS-bussene ligner på de bussene som CTA-flåten har hatt siden 2018, men har en rekke funksjoner som forbedrer kundeopplevelsen og øker sikkerheten. For eksempel bedre rullestolramper ved inngangsdøren, større område og redusert skråning, noe som forenkler reiser for folk som bruker rullestol. Nova Bus har igjen konsolidert sin konkurransekraft og vist at Nova LFS gjennom årene har blitt tilpasset transportmyndighetenes behov.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.