Ruter øker nedre aldersgrensen for barn

Den nedre aldersgrensen for barn øker fra 4 til 6 år. Det betyr at alle barn under 6 år reiser gratis. Den 27. januar øker billettprisene og samtidig trer de nye reglene i kraft.

Den øvre aldersgrensen for barn øker fra 16 til 18 år. Det betyr at ungdommer kan reise med enkeltbillett til barnepris frem til dagen de fyller 18 år, fremfor 16 år som tidligere. Ungdom mellom 16 og 19 år har fremdeles ungdomsrabatt på 7- og 30-dagersbilletter

Ruter AS øker billettprisene fra og med 27. januar i år. En sone vil da koste 36 kroner om den kjøpes på billettmaskin eller mobilapp. Barneprisen økes til 18 kroner innen for en sone.

Og stiger en ombord bussen innen for sone 1 og vil betale med kontanter, må voksne betale 20 kroner ekstra, mens barn betaler 10 kroner ekstra. Dette gjelder ikke utenfor sone 1, melder Ruter. Eneste kort som kan benyttes ombord i bussene er reisekort.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.