22 Solaris trolleybusser til Frankrike

Året begynner bra for Solaris. For første gang i historien har Solaris fått ordre på å levere trolleybusser til det Franske markedet. Ordren er på 22 trolleybusser og disse skal leveres i perioden 2019 til 2022.

Kontrakten som har en verdi på 17 millioner euro gir Solaris en god start på året. De har for første gang fått en ordre fra Frankrike på trolleybusser. Kontrakten omfatter levering av 22 Solaris Trollino 12. Bussene er 12 meter lange og skal utstyres med Skoda sitt trolleysystem.

I tillegg til trolleysystemet, skal bussene utstyres med 40 kWh batterier, slik at de kan kjøre uten å være tilkoblet strømnettet for en kort periode. Dette i tilfelle strømbrudd eller at de må kjører om langs ruten om det er veiarbeid eller lignende.

Bussene er også utstyrt med klimaanlegg, videoovervåkning og et innovativt belysningssyetem innvendig i bussen. I tillegg vil bussene få den nye «faceliften» som har blitt tatt frem etter at det ble oppdaget utfordringer med sidesikt når det er slaps eller snø på veien. Den oppgraderte fronten inkluderer ny design i front, samt en endret forakselplassering.

Solaris kom inn på det franske markedet i 2003 med ulike dieselversjoner av deres busser. Nå, fra 2019 kommer de også inn på markedet med trolleybusser. Fem av de 22 bussene skal leveres til Saint-Etinne inne utgangen av 2016. Fem flere i 2020 og resten frem til utgangen av 2022. I kontakten er det opsjon på ytterligere to trolleybusser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.