Russkull ønsker sjåfør som bryter loven

Bussjåfører er ansvarlige for at lover og regler overholdes. Det er ingen unntak fra reglene om antall passasjerer i buss, eller andre trafikkregler når en kjører russebuss. Men også i år så søker russekull etter sjåfører som kan bryte loven. Russen som publiserte annonsen agrer nå og har slettet annonsen.

Bussmagasinet har fått tips om at russekull igjen søker etter bussjåfører som kan bryte loven når det kommer til antall passasjerer ombord i bussen.

På en facebook annonse så søker russ etter sjåfør som kan tenke seg å kjøre en leddbuss i perioden 5. april til 17. mai i år. Russen skriver at de betaler godt, og at det er en fordel om sjåføren kan ta med flere passasjerer enn det som står i vognkortet.

Loven er klar på dette punktet og sjåføren vil kunne miste førerkortet på stedet, samt bli politianmeldt av kontrollmyndigheter. Statens Vegvesen og Politiet har stor fokus på dette og sjekker busser jevnlig for å se til at det ikke er flere passasjerer ombord i bussen enn hva vognkortet tillater.

«Jeg angrer veldig på annonsen som ble lagt ut på nettet,» sier russen fra Telemark, som ønsker å være anonym.

«Vår sjåfør er blitt syk og vi måtte lete etter en ny sjåfør. Og da vi hadde hørt fra russ i området rundt Oslo at en av «tingene» i russtiden er å stappe bussen, så formulerte jeg annonsen slik. Men ser nå i ettertid at dette var fryktelig dumt og angrer på det. Vi ønsker ikke at noen skal bryte loven,» sier han videre.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.