27 meter elbuss – verdens lengste elektriske dobbeleddbuss

Bussen strekker seg 27 meter fra frontlykt til baklykt og den går på batteri. Dette er til nå verdens lengste batterielektriske dobbelleddbuss.

Build Your Dreams satser for alvor i Sør-Amerika. I dag lanserte de verdens lengste batterielektriske buss. Den 27 meter lange dobbelleddbussen har en kapasitet på hele 250 personer og en toppfart på 70 kilometer i timen.

Bussen har fått navnet K12A og kan utstyres med to elektriske drivaksler. Sjåføren kan med et enkelt knappetrykk velge mellom drift på to eller fire hjul. Noe som kan passe bra ved tøffe vinterforhold.

BYD K12A ble avduket ved deres hovedkontor i Shenzhen i Kina. Og er bygget for Bus Rapid Transit linjer i Colombia i Sør-Amerika.


Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.