Rekordresultat for Torghatten ASA

Det beste resultatet noensinne ble forleden lagt frem for generalforsamlingen i Brønnøysund. Samtidig ble det utstedet 38 millioner nye aksjer.

Resultatet før skatt endte i  på hele 483.4 millioner kroner mot 266.2 millioner i 2014. Noe som innebærer en betydelig bedre resultatmargin sammenlignet med året før, da omsetningte bare økte marginalt.

Samtidig som forsamlingen fikk den gode nyheten, ble det enstemig bestemt å øke selskapets aksjekaptital ved en fondsemisjon. Det vil si at det ustedes 38.009.420 nye aksjer til fem kroner stykket. Dette vil være med å øke egenkaptialen i selskapet med rundt 190 millioner.

Selskapet blir bare større og større. I 2015 vant Norgesbuss, som er et av selskapene i Torghatten ASA, historiens største busskontrakt som har en verdi på fire milliarder kroner. Kontrakten gjerlder busskjøring i Nord-Jæren i Rogaland.

Torghatten ASA skal også styrke sine kontrakter i Vest-Agder, Oppland og Nittedal. 450 nye busser er på vei inn i selskapet. Disse er moderne og i følge selskapet har de den beste teknologien innen miljø som er på markedet.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.