Red Dot Design Award til Semperit Runner D2

En internasjonal fagjury har tildelt bildekket Runner D2 i dimensjonen 315/80R22.5 den anerkjente Red Dot-Design-Award for høy designkvalitet. Prisen bekrefter dekkets tekniske kvalitet som gjenspeiles i formgivningen. Takket være forbedret dekkbane og den kompakte profilen gir Runner D2 høy kilometerytelse og lavt drivstofforbruk.

I fjor sommer var det en del av Semperits produktoffensiv, nå får bildekket Semperit Runner D2 den internasjonalt anerkjente Red Dot-Design Award. Blant omtrent 17 000 innkomne kandidater kunne dekket hevde seg i dimensjonen 315/80R22.5 i kategorien produktdesign. «Med utmerkelsen verdsetter juryen – bestående av designeksperter fra hele verden – utformingen og dekkets høye designkvalitet», gleder Daniel Gainza seg over. Han er marketingsjef for lastebildekk EMEA hos Continental Reifen Deutschland GmbH, der varemerket  Semperit også inngår i produktutvalget.

Dekkutforming av høy kvalitet
Ved vurderingen fra Red Dot-jurymedlemmene fikk Semperit Runner D2 høye punkttall innen kategoriene funksjonalitet, innovasjonsgrad og ergonomi.

«Vår takk går til våre dekkdesignere, som hele tiden mestrer oppgaven å vise Runner-dekkets tekniske kvalitet i et Semperit-spesifikt utseende. Red Dot-Design-Award er også en utmerkelse for vårt forsett om, på tross av det kraftige prispresset i

nyttekjøretøymarkedet, å føre det tradisjonsrike merket Semperits vellykkede historie sammen med den moderne Runner-familien og en ung dekkportefølje inn i fremtiden», uttaler Daniel Gainza.

Hardtkjørende bildekk
Semperit Runner D2 er blitt utviklet for den kombinerte regional- og fjerntrafikken og overbeviser takket være forbedret dekkbane og sin kompakte profil («Void Optimized Pattern») med høy kjørelengde og optimal drivstoffeffektivitet. Takket være en nyutviklet

gummiblanding oppviser kjøretøydekket et tydelig innsparingspotensial når det gjelder drivstofforbruket. Gjennom den forsterkede kanten i dekkstammen kan det tåle forskjellige belastninger optimalt. Som alle dekk i Semperit Runner-familien, baserer D2 seg også på en regummieringsegnet dekkstamme.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.