Quantron lanserer egen buss

16. februar blir en ny buss «født». Det er det tyske ombygger-selskapet Quantron som denne dagen lanserer sin egen 12-meter lange bybuss under navnet Cizaris. Bussen kommer i første omgang som batterielektrisk, men vil senere det også kunne leveres i en hydrogendrevet utførelse ved hjelp av brenselceller.

Selskapet ble etablert som en avlegger fra Haller GmBH i 2019 for å arbeide med e-mobilitet, eller elektriske kjøretøy og utstyr for slike, for å si det på annen måte. Haller har sine aner helt tilbake til 1882 og startet virksomheten med hestedrevne kjøretøy. Så langt har Quantron vært mest kjent for konvertering av dieseldrevne vare- og lastebiler, samt busser, til elektrisk drift. For dette har selskapet blitt tildelt prisen «European Transport Prize for Sustainability 2022».

Nå har selskapet altså planer om egne produkter og ikke bare ombygging av nyttekjørtøy fra andre produsenter.

Det vi vet om den kommende Quantron-bussen er at den skal leveres med en motoreffekt på 250 kW. Batterikapasiteten strekker seg fra 242 til 422 kWh som skal gi en rekkevidde på inntil 360 km. Ladeeffekten skal være inntil 80 kW, og da skal bussen kunne natt-lades i løpet av tre til fem timer.

Quantron mener de skal klare å levere sitt nye produkt til en meget konkurransedyktig pris.

Lanseringen av Cizaris vil skje digitalt.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.