Permitteringsvarsel til bussjåfører

Over hele landet parkeres busser og rutetilbudet blir drastisk redusert time for time. Nå er det blitt sent ut permitteringsvarsel også til rutebussjåfører. Bransjen ser ingen lys i tunnelen med det første.

– Det er fylkeskommunene som drifter kollektivtilbudet. Nå som lønnsomheten går ned med færre passasjerer har de ikke råd til å drifte videre, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes.

Klungnes ser dystert på hva som nå skjer med bransjen. Han frykter at mange både blir permittert og kan miste jobben. I tillegg så er han bekymret for de mange konsekvensene dette vil få for helsetilbud og de i sårbare grupper.

– Selv om mange klarer seg uten kollektivtilbudet er det noen som ikke har noe valg. Rutene må driftes videre slik at helsepersonell kommer seg på jobb og at andre kan kjøpe mat og medisiner, fortsetter Klungnes.

– Nå må Stortinget bevilge midler slik at driften kan opprettholdes. Det er bare spørsmål om tid før vi begynner å se konsekvensene av kuttene, avslutter Klungnes.

Klungnes sier at Yrkestrafikkforbundet i ettermiddag sendte brev til finanskomiteen på Stortinget i håp om at de kan se på saken umiddelbart.

Foto: YTF

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.