Passasjerkaos og mulig streikebryteri

Den pågående lokførerstreiken har medført stappfulle busser, passasjerer som besvimer i trengsel og påstander om streikebryteri. Nå vurderes det ytterligere opptrapping i streiken.

Østlandet våknet opp til en blåmandag uten sidestykke. Togene står stille og bussene sliter med å ta unna pågangen. Dette har ført til stappfulle busser og enkelte passasjerer som har besvimt i trengselet.

På toppen av dette så påstår lokførerforbundet at det drives med streikebryteri når NSB sitt datterselskap Nettbuss setter inn ekstrabusser for å ta unna den store pågangen av passasjerer.

– Dette er totalt uakseptabelt, sier Espen Paulsen i lokførerforbundet i Østfold til NRK.

På den andre siden sitter Nettbuss og bekrefter at de har satt inn ekstra busser, men at dette ikke er strikebryteri.

Nettbuss sier til NRK at de kun setter inn ekstra busser på linjer de allerde til daglig har konsesjons- og fast rutekjøring på. Det tilbyd ekstra busser for å ta unna den store pågangen som er fortiden, uansett streik eller ikke.

Paulsen i Lokførerforbundet i Østfold godtar ikke forklaringen og sier at de vil ta saken videre.

Lokførerforbundet vurderer fortløpende å trappe opp streiken.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.