Øver på busskapring

Tirsdag ble det satt i gang en storøvelse på busskapring i Trondheim. Dette er kommet i gang i kjølvannet etter den tragiske hendelsen om bord i Valdresekspressen der tre mennesker ble drept.

– Vi øver på en busskapring med ulike momenter. Jeg kan ikke gå inn i detalj siden det kan ødelegge treningen for de involverte, sier visepolitimester Marit Fostervold Johansen ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Hun er også leder for fellesoperativ enhet, og har ansvaret for politiøvelsene til Adressa.

– Vi ser at den kommer på et spesielt tidspunkt med tanke på det i Årdal. Vi øver ikke på en øyeblikkelig aksjon mot en buss, men en alvorlig situasjon som skal dempes ned av politiet, og man skal forhandle med gjerningspersonen, forklarer Fostervold Johansen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.