Over 1000 Iveco-busser til Italia i år

For bare et par dager siden brakte vi en melding om at Iveco Bus har innviet sin nya bussfabrikk i Foggia i Italia. Den får en «flying start». Iveco Bus skal levere over 1000 busser i Italia i år. En stor del av disse vil bli produsert på den nye fabrikken.

Det er kanskje ikke så rart at Iveco har valgt å gjenoppta bussproduksjonen i Italia. Dette er ett av de største markedene i Europa, og behovene for utskifting i bussparken er betydelig.

Italia har en innkjøpsordning for offentlige anskaffelser under navnet Consip. Gjennom denne ordningen alene skal Iveco levere over 1000 busser i år. Bussene det i hovedsak er snakk om, er den batterielektriske E-WAY og Crossway som skal leveres med gassmotorer.

Den nye fabrikken skal som tidligere meldt, kun produsere utslippsfrie busser, samt busser drevet med gass eller annet biodrivstoff.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.