Quantrons største ordre til nå fra Italia

En ordre på seks elbusser får fagpressen knapt nok til å lette på øyenbrynene i dag, men det er litt annerledes når det er snakk om det tyske oppstartsselskapet Quantron.

Ordren kommer fra Italia og dreier seg om seks Quantron Cizaris 12 EV som skal driftes av kollektivselskapet Miccolis. Bussene skal være i drift allerede i oktober i år. Det er kanskje ikke så rart at selskapets største ordre til nå kommer fra Italia ettersom Quantron nå er i ferd med å etablere en egen italiensk avdeling under navnet Quantron Italy. Italia er ett av Europas største bussmarkeder med store utskiftingsbehov i bussflåten i årene som kommer.

Men det er ikke selskapets første busser som skal til Italia. I mai og juni i år settes de aller første Quantron-bussene i trafikk i München-området i Tyskland.

Cizaris kan leveres med takmonterte batteripakker med kapasitet fra 242 til 424 kWh, som skal gi rekkevidder fra 220 til 370 km. En vannkjølt midtmontert Dana/TM4 midtmotor yter 145 kW kontinuerlig, men kan levere 245 kW ved store kraftbehov. Tilsvarende dreiemoment ligger på henholdsvis 1055 og 3330 Nm, så det skal ikke stå på kreftene.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.