– Ønsker nasjonale krav om munnbind

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo ønsker at det skal komme nasjonale krav om bruk av munnbind på kollektivtransporten.

Oslo er over grensen for å kunne kalles rød sone. Nå kan det komme nye og strengere føringer for hovedstaden, men samtidig ønsker byrådsleder Raymond Johansen at myndighetene skal komme med nasjonale krav om bruk av munnbind på buss, tog og andre kollektivtransportløsninger.

– Vi ønsker et nasjonalt anbefaling av munnbind på kollektivtrafikken, opplyser byrådslederen.

Dette er ikke kollektivtrafikkforeningen enig i. De ønsker at myndighetene skal komme med anbefalinger ikke krav. Dette er grunnet i at bussjåføren ikke har myndighet til å påse at kravet blir oppfylt.

I tillegg er det nå rift om munnbind på butikker og apotek. Prisene er også økende i takt med etterspørsel.

I Danmark har de flere steder allerede innført krav om munnbind. Og her har flere partier gått inn for at munnbind skal deles ut gratis, men dette er enda ikke vedtatt.

Her i Norge har flere busselskaper allerede hatt munnbind som et gratistilbud for de reisende. Og flere ønsker nå å kunne tilby det som et frivillig smittevernstiltak.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.