AKT vil dele ut gratis munnbind til busspassasjerer

Agder Kollektivtrafikk AS som styrer kollektivtransporten i Agder har kjøpt inn et parti munnbind i bomull og vil dele disse ut gratis, skriver NRK. Ekspressbusselskapet Konkurrenten.no har i flere måneder delt ut gratis munnbind på deres busser.

– Vi har bestilt et lite parti ansiktsmasker i bomull. Hvis det kommer et påbud om munnbind har vi planer om dele dem ut til passasjerene på våre kundesenter. De vil få delt ut munnbind ved fysisk oppmøte, og får med en liten flaske håndsprit samtidig, sier Terje Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef i AKT.

Mathisen sier at maskene er for flergangsbruk og kan vaskes. AKT er opptatt av sikkerheten til sine passasjerer og også bussjåføren. Derfor har de valgt å også dele ut håndsprit til de som kommer innom å henter masker.

– Når folk skal på skole og jobb igjen over ferien, vet vi at vi kan oppleve trengsel i kollektivtrafikken. Det kan bli utfordrende å holde en meters avstand. Så om råd om bruk av munnbind kommer er vi klare, forteller Mathisen.

Regjeringen går ikke inn for påbud i bruk av masker, men en anbefaling. Noe som er helt i tråd med ønskene fra Kollektivtrafikkforeningen som torsdag gikk ut i media å frarådet et påbud.

Konkurrenten.no

Ekspressbusselskapet Konkurrenten.no har allerede i flere måneder delt ut gratis munnbind til sine reisene. Dette som et ekstra tiltak for å hindre smitte av Covid-19 viruset. Maskene som både AKT og Konkurrenten.no deler ut er ikke for medisinsk bruk og vil derfor ikke gå ut over tilgangen på masker sykehus og helseforetak trenger for å sikre sine ansatte.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.