Nå lukkes fordøren igjen…

Brakar har bedt Vy Buss om å stenge framdøra igjen på enkelte ruter. Passasjerer bes benytte bakdøren og ha forhåndsbetalt billett.

«Brakar og Vy ønsker å ivareta helse til både sjåfører, kunder og alle som er i kontakt med disse, og lukker derfor på nytt fordørene på linje 169 Lierbyen – Oslo og linje 200 Hønefoss – Oslo som følge av smittesituasjonen i Oslo. Bakdører må benyttes for på- og avstigning. Reisende med disse linjene må derfor benytte enten Brakar Billett, Vipps eller skrapebilletten som betalingsmiddel, slik som tidligere i sommer. Vi oppfordrer alle som kan la være å reise til å gjøre det og de som må reise om å etterleve alle smittevernregler», skriver Brakar i en pressemelding.

Flere busselskaper og sjåfører har stilt spørsmål om det var for tidlig å åpne fordøren. Selv om det ble protest når dørene åpnet igjen, så holdt kollektivselskapene fast på å gjenåpne fordøren for å sikre billettinntektene.

Nå er smittetallene på vei oppover igjen og Brakar tar at ansvar sammen med Vy Buss for å forhindre ytterligere smitte.

I tillegg kommer det nye råd og føringer for bruk av munnbind fra Folkehelseinstituttet FHI på fredag. Det kan bety at det blir krav om munnbind på kollektivtransport, noe som også byrådet i Oslo ber om.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.