Også Benteler med selvkjørende minibuss

Østerrike-baserte Benteler (som også er representert i Norge) laserer en selvkjørende minibuss på elektronikkmessen Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i USA. For bare et par dager siden kunne vi fortelle at også ZF lanserer en selvkjørende minibuss på den samme messen.

Formelt er det Bentelers datterselskap Holon som lanserer minibussen. Holon har fått hjelp av designselskapet Pininfarina, mens Beep og Mobileye er utviklingspartnere. Beep er også samarbeidspartner med ZF, men markedsføring av forskjellige merker er jo ingen merkverdighet i den automobile verden.

Designen er annerledes, men ellers ser det ut til at Holons minibuss skal kunne klare stort sett det samme som tilsvarende produkt fra ZF. Blant annet har minibussen selvkjøringsteknologi på nivå fire, akkurat som ZF-konkurrenten. Holon sier at planlagt produksjonsstart er slutten av 2025 i USA, mens Europa og Midtøsten vil følge etter noe senere.

Holon planlegger også et tilsvarende kjøretøy for lokal godstransport. En elektrisk selvkjøringsplattform kan selvsagt brukes med forskjellige typer karosserier.

Holon har også offentliggjort at selskapet skal kjøre i gang sitt første pilotprosjekt sammen med Hochbahn i Hamburg, Tysklands nest største kollektivselskap. Det er foreløpig ikke sagt noe om når denne piloten vil være i drift.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.