Nytt MAN-verksted under bygging i Trondheim

1.mars ble det første spadetaket tatt i forbindelse med MAN Truck & Bus sitt nye verksted i Trondheim.

Anlegget etableres på Østre Rosten 111. MAN har inngått en langtidsleiekontrakt med Pento Eiendom AS. Nybygg-prosjektet har vært planlagt internt i lengre tid, og med denne beliggenheten får vi svært god plass og enkel tilkomst. En ny avkjørsel fra E6 er planlagt 150 meter fra det kommende verkstedet, og det vil ligge gunstig plassert blant store grossist- og distribusjonslager og AtB’s bussoppstilling Syd Trondheim.

Tomten er på 14 665 m2, og bygget har en grunnflate på 2874 m2 i tillegg til 682 m2 i andre etasje. Bygget skal bestå av administrasjon og salgsområde, utstillingsrom, to verkstedhaller med 9 løp, inklusive diagnoseløp, vaskehall og lagerområde. Administrerende direktør i MAN Truck & Bus Norge AS, Niels-Jørgen Toft Jensen, sier at «nybygget i Trondheim kommer til å bli et av de mest moderne MAN-verkstedet i Europa».

Kollbjørn Sjømark, daglig leder for MAN sitt servicesenter i Trondheim, sier at et nytt bygg er et nødvendig tiltak for at MAN skal kunne møte fremtidens krav og utfordringer i lastebil- og bussegmentet i Midt-Norge. MAN vil i tillegg i 2018 øke sitt modellspekter med TGE i klasse fra 3,5T. Dagens verksted ligger på Tiller, noen kilometer sør for Trondheim sentrum. Valget var enten å gjøre en større oppgradering av eksisterende anlegg eller å bygge nytt. «Kapasiteten her vi er i dag er sprengt og vi må kjøre nattskift for å få jobben gjort. Det er ingen god løsning for våre medarbeidere i lengden» sier Sjømark. Løsningen ble derfor å bygge et nytt verksted like sør for der hvor dagens verksted ligger.

Entreprenøren HENT er valgt for utbygningen og de er godt i gang med grunnarbeidet på tomten. «Grunnmur er støpt, rørføringer er lagt ned og tre Baltzergraver er støpt ned sammen med løftebukk. Stålkonstruksjon blir satt opp i løpet av siste del av mai og vi håper derfor at vi har et så godt som tett hus før ferien», sier prosjektleder hos MAN Mari Laurhammer.

«Dette blir Midt-Norges mest moderne lastebil- og bussverksted når det står ferdig», sier prosjektleder fra HENT John Olaf Solstad. HENT AS er en landsdekkende entreprenør med hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontorer i Oslo, Hamar, Horten, Steinkjer, Ålesund, Bergen, Bodø og Tromsø.

Verkstedet skal være klart for innflytting senest 1. februar 2018.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.