Nytt Scania-anlegg åpnet i Stavanger

Lørdag 21. november åpnet Norsk Scanias nye anlegg i Stavanger. Åpningen ble behørig feiret med over 300 gjester, utstilte veteran- og nybiler, live musikk og snor-klipping av selveste ordføreren i Sandnes.

Det nye bygget har tre hoveddeler; en administrasjonsdel, en verksteddel og en servicedel. De tre delene danner en 90 graders vinkel, med administrasjonsdelen på to etasjer i midten. Både verkesteddelen og servicedelen har porter på begge sider, slik at tunge kjøretøy kan kjøre rett gjennom og slipper å rygge ut.

Utenfor bygget er det 22 mål med asfaltert biloppstillingsområde. Anlegget er dimensjonert for cirka 60 arbeids­plasser. Bygget har en L-form, der tre verkstedsgraver og fem oljetårnstasjoner ligger i grunnen. Bærende konstruksjon består av stålsøyler og dragere. Langs bakken er bygget beskyttet av brystning av betongelementer. Taket i de fleste hallene er av stålplater og bæres av gitterdragere. Fasadene består av isolerte sandwichelementer og noen partier av glass. Administrasjonsdelen har mørke grå paneler, mens hallene har sølvfargede paneler. Vinduene har utvendig solavskjerming i kassetter på oversiden. Det er armert og slipt betonggulv i hallene, fliser i lobby og resepsjon og belegg i kontorene. Hallene har åpne himlinger, kontorene systemhimlinger.

Administrasjonsdelen varmes opp med radiatorer, basert på varmepumpe, elektrisitet og gass. Hallene har varmepanel i taket og konvektorer. Bygget er i energiklasse B. Det har fire balanserte ventilasjonsanlegg.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.